tisdag, november 01, 2005

Mest fotbollsrelaterat

I DN idag kan man läsa att Socialdemokrater och Moderater i Stockholm är överens om att det ska byggas en multiarena för 55 000 personer i Globenområdet som delvis ska ersätta Söderstadion. Ytterligare ett bevis för att "stora koalitioner" inte är bra? Det som behövs är en ren fotbollsarena för ca 25 000 personer. Jag kan till och med tänka mig att dela den med bratsen på Skansen (även om en ren Bajenarena med grönvita stolar skulle vara att föredra). Nu gäller det för de Bajare som har lite inflytande i Stadshuset och har säsongskort på Söderstadion att sätta ner foten och visa på vilken sida de står. Som inspiration bifogar jag Florence Reeces klassiska fackföreningsvisa "Which Side Are You On?":

Come all you good workers,
Good news to you I'll tell

Of how the good old union

Has come in here to dwell.
CHORUS:
Which side are you on?
Which side are you on?
Which side are you on?
Which side are you on?
My dady was a miner,
And I'm a miner's son,
And I'll stick with the union

'Til every battle's won.

They say in Harlan County
There are no neutrals there.
You'll either be a union man
Or a thug for J. H. Blair.

Oh workers can you stand it?
Oh tell me how you can?
Will you be a lousy scab
Or will you be a man?

Don't scab for the bosses,
Don't listen to their lies.
Us poor folks haven't got a chance
Unless we organize.

Känn gärna att ni kan byta ut ett och annat ord. "Harlan County" kan ju bli "Bajenland", "union man" kan ju bli "Bajare" och "J.H. Blair"... tja, det kanske är Axén Olin, vad vet jag?

Royal League har äntligen satt programmet. Bajen spelar hemma torsdag 8/12 mot norska mästarna Vålerenga IF, Söndag 11/12 mot danska trean FC Midtjylland och söndag 12/02 mot norska tvåan IK Start. Bajen har dessutom haft den sällsynt goda smaken att sätta riktigt trevliga biljettpriser (det är man inte bortskämd med som Bajare). Så det finns absolut ingen ekonomisk anledning att hålla sig borta från Söderstadion i vinter. Synd bara att det inte gick några matcher i vecka 46. Det hade varit kul att ta med den trevliga brittiska socialisten och Norwichsupporten Matthew McGregor på Söderstadion. Nu får det bli bandy istället. Bajen-Ljusdal i hemmapremiären på Zinken den sextonde november.

5 Comments:

At november 03, 2005 1:52 fm, Blogger kamikaze said...

åh, det börjar ramla in lite action. shit va fint! och me liebe den dära sången! du skulle firat valborg med oss i våras fredrik, du skulle gillat :-)
/petra no likes sport men väger upp med enorma svagheter för framskrålad arbetarrörelseromantik

 
At november 03, 2005 2:45 fm, Blogger fredrik said...

Personligen försöker jag ju undvika valborg (jag är Uppsalaunge, jag har gjort det för många gånger), men det är en fin sång som gärna ska sjungas på lite gnällig sydstatsdialekt. Och sport är fint. Speciellt Bajen, om man står ut med homofobisk/homoerotisk klacksång. Det ena hör så att säga ihop med det andra. Men det är en hel uppsats i queervetenskap bara det. Annars kan man tänka sig en specialskriven vers tillägnad Labour i Storbritannien:

They say in the Labour Party
There are no neutrals there.
You'll either be a union man
Or a thug for Tony Blair.

 
At november 03, 2005 3:43 fm, Blogger fredrik said...

Och gillar man arbetarrörelseromatik har jag en helt fantastisk kassett med Anne Feeney: United We Bargain, Divided We Beg. Bland annat med en modern version av Which Side Are You On? Massor av amerikanska fackföreningssånger att gotta sig åt!

 
At december 15, 2005 12:32 fm, Blogger Fellow travelers’Advisory said...

Hi

Thanks for the very kind words about my update of "Which Side Are You on?" - That song and 22 (!) others (really) are available on a great CD called Union Maid, available from the very friendly and European-savvy folks at CDBaby..

and I hope to see some of you at my upcoming gigs in Sweden and Denmark

God Jul och Gott Nytt År!
Kämpe på!

Anne

 
At december 15, 2005 2:20 em, Blogger fredrik said...

Hi Anne,

I actually got a copy of your CD "Union Maid" just last week. It was very good too.

In solidarity,

Fredrik

 

Skicka en kommentar

<< Home