onsdag, september 28, 2005

Knapp förlust i underhållande match

Det blev hockey trots allt. Derby mot gnaget. Bajen låg efter en inte helt gjuten inledning och 22 spelade minuter under med 0-4. Ett resultat som efter en stark upphämtning justerades till 4-5. Förlust i första omgången, första hemmamatchen och första derbyt för säsong alltså. Men om man bortser från det lite sura resultatet (Bajen borde ha satt åtminstone en kasse till.) var det en riktigt underhållande match som hade den där lilla extra spänningen som bara ett ett derby mot gnaget kan ha. En inte helt barntillåten läktarkamp som Bajen vann satte lite extra krydda på anrättningen. Hovets mer intima inramning (jämfört med till exempel ett fotbollsderby på Råttsunda) och att det mest är de närmast sörjande som tar sig iväg på en allsvensk (andra divisions) hockeymatch i Stockholm gjorde att stämningen blev lite tuffare och lite mer adrenalinstinn. Någon gång ska det bli en avhandling om supporterkultur i Bajen. Hursomhelst blir det nog några besök till på Hovet i vinter. Trots att hockey egentligen inte är min grej. Det var kul.

Fast det är en sak jag funderar över. Om det står 4-5, Bajen har tagit ut sin målvakt och det med sex sekunder kvar blir en utvisning för gnaget. Vad är det som får en del att tycka att det är ett bra tillfälle att gå från matchen. Vad är det som är så viktigt att man inte kan vänta en minut? Det är ju som att hoppa över sista sidan i en deckare där mördaren ska avslöjas. Mycket märkligt!

2 Comments:

At september 28, 2005 11:01 em, Blogger Unknown said...

I cant read sweden and hope that you can understand english. I'm an American poet who is trying to find out if my poetry can stand up across cultural lines and you can help me with this buying visiting my poetry site and letting me know what you think. Please feel free to jump around the site and leave a comment anywhere within
davidepatton.blogspot.com
I have a chap book that just came out and you can have it for free from
http://persistenciapress.tripod.com
persistencia_press@yahoo.com
Thank You
David

 
At oktober 04, 2005 3:16 em, Anonymous Anonym said...

nerverna pallar inte trycket

 

Skicka en kommentar

<< Home