fredag, augusti 19, 2005

Mr X = Mr Paulinho

Det måste utan tvekan vara dagens största nyhet - Paulinho har skrivit på för Bajen! Paulinho har under sina tre säsonger i Örgryte gjort 33 mål (på 83 matcher). Efter det att radarpartnern Afonso Alves försvann till Malmö FF har det gått lite på tomgång för Paulinho i Örgryte ("bara" sju mål hittills i år). Men nu när ha får komma till mäktiga och spelskickliga Bajen blir det nog riktig fart på målgörandet. Ska vi säga att han gjort 10 baljor för Bajen när allsvenskan är över? Jag tror att Bajen äntligen har hittat sin Mr X.

Sedan tidigare är också mittbacken och tydligen finska ligans bästa spelare -
Joakim Jensen från HJK Helsingfors - klar. Med tanke på dessa nyförvärv och senaste matchen mot Helsingborg kan det bli en riktigt rolig höst på Söderstadion. Jag har tidigare pratat om Royal Leauge-plats. Nu kanske vi kan börja tala om UEFA Cup-plats?

4 Comments:

At augusti 19, 2005 4:52 em, Anonymous Anonym said...

Har ni inga egna produkter? Bajen har blivit överklassens kelgris. Spenderbrallorna är lika stora som Bratsens runt Stureplan som köper in helrör efter helrör kväll efter kväll. Snart börjar väl Bajen servera helrör på Söderstadion. Stockholms stad kanske borde sälja namnrättigheterna för Söderstadion till Absolut Vodka och bygga om stadion likt en Absolut Vodka-flaska d.v.s med tak i glas och skruvkork som Paulinho kan skjuta på så den flyger iväg ner i Hammarbyhamnen. Skruvkorken måste givetvis kunna flyta annars blir Hammarbyhamnen snart lika full av korkar som det finns korkade människor som lägger tid på att gå och se Slöddret på Slödderstadion

 
At augusti 19, 2005 5:34 em, Blogger fredrik said...

OK, vi börjar med mer eller mindre egna produkter:

David Johansson plockades upp från Hammarby Talang Fotbollsförening (HTFF).
Fredrik Stoor kom som tolvåring till Hammarby.
Mikael Hellström tog som 10-åring klivet över till Hammarbys ungdomsverksamhet.
Erkan Zengin började spela i Hammarby vid nio års ålder.
Haris Laitinen plockades upp från HTFF.
Björn Runström kom till Hammarby som tolvåring.

Vad gäller spenderbyxorna så har de tyvärr inte varit så stora. När länskonkurrenterna i Gnaget och Skansen för dyra pengar köpt på sig guldkorn(!) som Derek Boateng och Geert den Ouden har Bajen ofta varit onödigt försiktiga i sina värvningar. Med tanke på de två ovannämnda kanske man ska vara glad för det.

Spriten tar vi med oss hemifrån (i plunta), det är bara brats som beställer in helhör på krogen/stadion.

Absolut Vodka-stadion låter inte så kul. Fast formen kanske skulle vara något. Det verkar lite opraktiskt med flaskhalsen dock? Men man kanske kan bygga kontor eller nått i den. Idén med korken får vi nog lämna, den är alldeles för opraktisk för att vara genomförbar. Fast det är kul att höra att du tror att Paulinho kommer att göra många mål. Det ser jag fram emot!

 
At augusti 23, 2005 6:38 fm, Anonymous Anonym said...

Tanken med korken som Paulinho kan skjuta på var att den ska vara placera strax bakom hörnflaggan. Det är där hans skott oftast hamnar. Sex egna produkter. Hur många av dem är ordinarie i första uppställningen? Bratsbollklubben nummer ett - Bajen.

 
At augusti 23, 2005 8:50 fm, Blogger fredrik said...

Jag vet inte hur dina vodkaflaskor ser ut, men mig veterligen sitter flaskhalsen på en Absolutflaska ovanpå (dvs på kortsidan om man gör en fotbollsstadion i samma form). Av de sex jag räknade upp var fyra stycken i startelvan igårdagens match mot Häcken: Fredrik Stoor, David Johansson, Erkan Zengin, Björn Runström.

 

Skicka en kommentar

<< Home