torsdag, augusti 18, 2005

MUF:s konservativa fraktion byter namn

Snubblade som av en slump över Mörkblått Värns (MBV) hemsida. Det visar sig dock att Mörkblått Värn sedan i måndags heter Unga Konservativa Moderater (UKM). MBV/UKM verkar hursomhelst vara MUF:s konservativa fraktion. Och här kan man verkligen tala om fraktion, med egna kongresser som kallas riksting och förbundsstyrelse som kallas riksråd ;-) Och mörkblått är det, med artiklar om hur neddragningarna i försvarsbudgeten är att jämföra med landsföräderi och länkar till shahtrogna iranska rojalister (för den som vill läsa mer om vad Shahens hemliga polis SAVAK tog sig för kan läsa här). Vad har MUF för position när det gäller fraktionsverksamhet?

3 Comments:

At augusti 19, 2005 2:23 em, Blogger hanna said...

vill dessutom påpeka att styrelsen består av åtta killar 19-23 i (blå) kostym, och väldigt lika frisyrer.

 
At augusti 29, 2005 10:56 em, Anonymous Anonym said...

Tycker att ni dömmer ut en organisation lite väl hastigt. Har någon utav er ens läst vad som står på sidan och vad organisationen verkligen står för? Om man läser vad de verkligen gör så är det inget vidare märkvärdigt. Deras utflykter och uttalanden återspeglar inte nätverket utan vissa medlemar. Det vore lika absurt att påstå att alla som är med i UV är revolutionära kommunister som vill krossa samhället.

 
At augusti 29, 2005 11:20 em, Blogger fredrik said...

Artikeln av försvaret är underskriven av nätverket/fraktionens ordförande, det finns helt klart en länk till en organisation som vill återföra shahdömet i Iran och att "påstå att alla som är med i UV är revolutionära kommunister som vill krossa samhället" är väl inte helt ovanligt om man läser kommentarerna på Ali Esbatis blogg. Men vad som intresserar mig mest är det faktum att det finns en organiserad fraktion i MUF på ett sätt som skulle vara helt otänkbart i SSU (och förmodligen UV). Men så har vi å andra sidan 70-talets erfarenheter av en trotskistisk fraktion i SSU (Offensiv) i ryggen.

 

Skicka en kommentar

<< Home