onsdag, augusti 17, 2005

5 bloggtips

Det är dags att utöka länklistan lite. Det är bloggar som jag läser hyfsat regelbundet men inte kommit mig för att länka till förrän nu.

Den första är Ali Esbatis Esbatis kommentarer, knappat okänd bland de som läser det här. Jag håller inte alltid med, men han är Sveriges skarpaste vänsterbloggare. Mycket kufar som håller till i hans kommentarfunktion dock.

Den andra är Grönvita sidan upp, den bästa (och bäst uppdaterade) Bajenbloggen. Där kan man dessutom länka vidare till andra bra Bajenbloggar.

Den tredje är Paul Anderssons Gauche – Democratic Socialism with a Libertarian Punsch. Andersson var tidigare redaktör för vänsterlabourtidskriften Tribune och har liksom jag en barnslig fascination för sekter på vänsterkanten.

Den fjärde är Pelle Rödins Utbildning med klass (jag tyckte det stod utbildad medelklass när jag läste den första gången). Jag var lite tveksam om jag skulle länka till den här. Den är nischad på högre utbildning, studentpolitik och sånt. Känns som man lämnat det bakom sig. Men välskriven och läsvärd, det hade dock varit roligare med en mer renodlad Pelleblogg. Han kan till och med vara radikal ibland.

Den femte är Pernilla Karlssons Skratta åt dig själv och din värld- det gör dig fri! Skarp och rolig feminist som spöar skiten ur alla kufar som hänger i hennes kommentarfunktion.

Det var allt för den här gången.