torsdag, augusti 18, 2005

Vad har MUF mot småföretagare?

På MUF:s hemsida kan man hitta en länk till en kampanj som kallas McDonald´s åt Hornstull - för säkerhetens skull!. Eftersom jag bor i Hornstull och dessutom gärna äter hamburgare både på Blondie's och på Grillen utanför (alldeles för ofta tyvärr) undrar jag varför moderata ungdomsförbundet tycker att det är viktigare att multinationella företag etablerar sig än att småföretagare gör det. Är det så att MUF trots allt prat om entrepenörsanda egentligen bara går storkapitalets ärenden. Kampanjen snärjer också in sig i ett märkligt resonemang om frihandel som argument för varför vi ska ha en McDonalds i Hornstull (som om det går en tullgräns någonstans vid Zinkensdamm). Dessutom borde det väl vara så att tillgång och efterfrågan avgör om McDonalds vill etablera sig i Hornstull. Den osynliga handen och allt det där. Märkligt MUF! Först stöd till förespråkare av ett totalitärt Iran, och nu en företagarfientlig kampanj. Ur led är tiden, eller?

2 Comments:

At augusti 19, 2005 12:07 fm, Blogger Peter Gustavsson said...

...tror i och för sig att det är mycket stor sannolikhet att McDonald's har kollektivavtal än att Blondie's eller Grillen har det...

 
At augusti 19, 2005 12:15 fm, Blogger fredrik said...

Han i grillen är ensamföretagare. Men det är sant, Blondie har förmodligen inget kollektivavtal. HRF är ju så j-a usla på att se till att det skrivs kollektivavtal. Fast å andra sidan tror jag inte att det är för att öka kollektivavtalstätheten i Hornstull som MUF länkar till kampanjen.

 

Skicka en kommentar

<< Home