lördag, september 03, 2005

Vad är preskriptionstiden för svartfoteri?

Jag läser hos Jenny att Per Åhlström, Elisabeth Wahl, Robbin Grönstedt, Max Elger och Nina Unesi kommer att ersätta Peter Swedenmark som ledarskribenter på Länstidningen i Östersund. För dom av er som inte minns sparkades Swedenmark från posten som politisk chefredaktör i våras efter en konflikt med Länstidningens ägare Maths O Sundquist. Swedenmark var en av få stridbara socialdemokratiska röster i ett allt borgerligare mediabrus och Sundquist ville ersätta honom med billigare (och lydigare) inköpt material. Samtliga socialdemokratiska ledarsidor vägrade dock med rätta att bistå Länstidningen med material efter det att Swedenmark sparkats. Detta var dock inget problem för ovannämnda Per Åhlström som med glädje tog på sig rollen som svartfot. Vilket för oss till frågan som ställs i rubriken – vad är preskriptionstiden för svartfoteri? För Åhlström är det kört. Han har redan ”svartfot” inbränt i pannan. Men hur är det med resten? Av de jag har läst något av kan jag sluta mig till att Länstidningens ledarsida numera har en annorlunda inriktning än vad den hade när Swedenmark styrde skutan. Men är de svartfötter? Jag vet att jag inte hade tagit jobbet - men vad är preskriptionstiden för svartfoteri?

Jenny skrev föresten en intressant artikel om det här i Socialistiskt Forum i våras: Socialdemokratin utanför det medialiserade samhället

3 Comments:

At september 03, 2005 7:35 em, Blogger Peter Gustavsson said...

Ibland minns jag nog för mycket för mitt eget bästa. Jag har ett starkt minne av att Robbin Grönstedt under sin tid som ordförande för SSU Jämtland skickade ut ett pressmeddelande och ville att Peter Swedenmark skulle kickas som chefredaktör därför att Länstidningen drev en "vänsterpartistisk" linje. Onekligen intressant med tanke på utvecklingen mot allt färre s-tidningar som vågar driva en självständig linje på ledarplats. Nån som kommer ihåg detaljerna runt det här?

 
At september 27, 2005 10:13 fm, Anonymous Anonym said...

Visst kan svaret på en fråga vara en fråga, typ av det här slaget:

Hur länge ska en av totalt tretton socialdemokratiska tidningar stå utan en ledarredaktion?

Mvh/Nina Unesi

 
At september 29, 2005 10:29 em, Blogger fredrik said...

Man kan ju säga att preskriptionstiden är ett knappt halvår och att det efter det är fritt fram. Det är ju en helt legitim åsikt. Fast man kommer inte ifrån att Länstidningen har bojkottats av alla etablerade socialdemokratiska ledarskribenter. Och om det inte var OK att skriva där i maj, varför skulle det vara OK i september?

 

Skicka en kommentar

<< Home