måndag, juli 04, 2005

Det har inte funkat

De senaste dagarna har jag skrivit inlägg om att GP meddelat att han sitter kvar (som om det är upp till honom att avgöra) och att tysk arbetarrörelse splittrats (sorgligt, men inte oväntat). Men min dator har inte velat vara med riktigt så de har inte publicerats på bloggen (och därför skriver jag det här på 7-elevens internetkafé). Fast å andra sidan är ju inte jag i politrukmeccat Almedalen så varför bry sig om vad jag skriver (och om jag kan skriva). Läs Magnus istället. Han är där - på "firmafesten". Att han givetvis korrumperas av att springa och äta bjudmat hos näringslivspolitrukerna är en annan sak.

Fast en almedalsgrej måste man nog ta med. Enligt Expressen presenterades ett "kändisparti" med Ernst Billgren och Kim Anderzon i spetsen. De vill tydligen en massa snälla saker. De heter Kulturpartiet och har en hemsida också. Undra vad de tycker om skattesubventionering av hushållsnära tjänster och bensinskatten? Och hur ska de komma till rätta med arbetslösheten? Är det på riktigt - eller bara ett konstprojekt? Framtiden får utvisa.

Annars har 200 000 människor demonstrerat mot världsfattigdomen i Edinburgh. Hur illustrerar Expressen en artikel om det?

Bajen spöade Landskrona med tre mål mot noll borta igår. Välförtjänt dessutom vad det sägs. Själv såg jag inte matchen eftersom jag mer eller mindre medvetet såg till att sitta isolerad på ett tåg när den spelades. Att stålsätta sig för att bese en uppvisning som den mot Gefle hade inte gått. Men vad är det man brukar säga - Det svänger om Bajen!

3 Comments:

At juli 04, 2005 10:59 em, Blogger Klas Corbelius said...

tack för en bra blogg som innehåller många kloka tankar(förutom dravlet om ointressanta 08-lag...) hoppas du orkar hålla ut, trots att det kan kännas som att sätta upp en lapp mitt i ödemarken... jag lovar i alla fall att läsa hyfsat regelbundet.

kamratliga hälsningar
Klas

ps. jag kommer för övrigt att posta boken imorgon. ds.

 
At juli 05, 2005 12:05 fm, Blogger fredrik said...

Just nu ser jag mest bloggandet som ett sätt att slänga ut lösa tankar. Egentligen spelar det inte så stor roll om det är massor av folk som läser (även om det är kul att/om någon läser). Det handlar mer om att få igång skrivandet till Socialistiskt Forum.


Väntar med spänning på boken.

 
At juli 05, 2005 5:18 em, Blogger fredrik said...

Vad var det jag sa. Kulturpartiet var någon slags konstinstallation på uppdrag av Riksteatern. På Riksteaterns hemsida står det att "var du än bor i landet ska du kunna se levande, kvalitativ scenkonst på ett lättillgängligt sätt, det är vår målsättning." Så det här är väl inget att uppröras över. Det verkar falla inom uppdraget.

 

Skicka en kommentar

<< Home