torsdag, juni 30, 2005

Livet efter "helvetets förgård" (eller Jag söker jobb)

Jag har precis gjort min sista dag på "helvetets förgård" som Per-Albin sa. Känns ganska bra, även om det vore skönt att veta vad man ska göra i framtiden. Fast ska man vara arbetslös är det schysstare på sommaren än på vintern.

-Vad vill du göra Fredrik?

Skriva klart min sociologiuppsats om radikaliseringen av unga muslimer i Kapstaden på 50- och 60-talet skulle vara skönt. Att hinna få in en ansökan till doktorandutbildning får vara morot och piska. En avhandling om hur klass, kön och etnicitet samverkar med ett historiematerialistiskt angreppssätt kanske skulle vara något ("En mångfald av förtryck"). Eller om fotbollsupporteridentitet ("Bajen och den föreställda gemenskapen") kanske. Har lite lösa idéer om det.

Man går väl dessutom och ruvar på ett par bokidéer (det finns väl en författarwannabee i oss alla). En bok om arbetarrörelsens radikala demokratisyn ("Den som öppet godtagit en demokratisk likvärdighetsprincip...") och den stora romanen om klass, kön, kärlek och fotboll ligger där i bakskallen. (Hade egentligen tänkt att huvudpersonen skulle vara politisk sekreterare med ungefär mina åsikter, men ju mer jag tänkte på idén desto obehagligare blev karaktären - och man kan ju inte ha en osympatisk huvudroll med sympatiska politiska åsikter. Så partipolitiken rök.)

Annars skulle det vara kul att satsa på Socialistiskt Forum. Med tidskriftsutgivning (pockettidning en gång per kvartal), dagliga uppdateringar på en ny och fräsch sida, kursverksamhet och bok- och pamflettutgivning. En självständig och medlemsbaserad tankesmedja med syfte att "verka för socialismen utifrån socialdemokratins grundläggande värderingar". Är det någon som kan tänka sig att bankrolla en sådan verksamhet? Kanske inte så troligt med tanke på vad som är i görningen. En billigare variant på samma tema skulle vara att pröjsa mig för att sitta och blogga hela dagarna - som Johan Norberg och Dick Erixon. Kom igen Wanja, öppna på mediafondbörsen (400 papp om året räcker bra)!

Men det kommer kanske inte några erbjudanden om det den närmaste tiden. Därför söker jag istället jobb. Är det någon som har ett kneg för en tänkande och skrivande demokratisk socialist? Ledarskribent, politisk sekreterare, talskrivare, pressekreterare, brevsvarare... Gärna något eller några steg från rörans kärna. Men jag är inte så petig. ;-) Har ni något får ni gärna höra av er.

4 Comments:

At juli 04, 2005 11:08 em, Blogger Klas Corbelius said...

schyssta planer med forum, jag känner igen dem från mina egna drömmar om qvo vadis...

så här ambitiöst skrev jag i ett tiggarbrev 2001: "Klassklyftorna ökar, hyperkapitalismen stormar fram, tidningen Arbetet lades ned, socialdemokratin skriver ett nytt partiprogram och arbetarrörelsen är fortfarande närmast osynlig på nätet. Ovanstående är fem starka skäl för Qvo Vadis att inte bara fortsätta sitt arbete med att färga cyberrymden röd utan också att intensifiera vår granskning av makten, inom såväl media, storbolagen som politiken. Adressen är: http://www.qvovadis.org"

brevet gav tyvärr inget resultat och orken tröt tyvärr året därpå. vi gjorde dock tidningen i fyra år utan en krona i potten (undantaget den medlemsavgift pelle rödin, lisa björk, daniel pettersson och jag själv betalade vid något tillfälle)...

 
At juli 05, 2005 12:07 fm, Blogger fredrik said...

Ja man kan ju drömma iallafall. Fast det vore kul.

 
At juli 08, 2005 11:03 fm, Blogger Josefine said...

Jag tycker du helt enkelt ska sluta lata dig så du får nåt gjort överhuvudtaget. Det där med författardrömmarna kan du nog också lägga ned. Blir du inte klar med en uppsats blir du nog inte det med en bok heller.

Förresten har jag flyttat nu och går på semester idag. Kom gärna och hälsa på någon gång.

 
At juli 08, 2005 2:48 em, Blogger fredrik said...

Men vem ska då skriva böckerna som ska ge Bestseller Förlag dess namn. Ingalill eller?

 

Skicka en kommentar

<< Home