måndag, oktober 23, 2006

Socialistiskt Forum 18 november

Den 18 november äger det årliga arrangemanget Socialistiskt Forum rum på ABF-huset i Stockholm. I år är det kondenserat till en dag och det blir tyvärr väldigt mycket som man måste välja bort när man sätter ihop sitt egna program. Men mitt program kommer nog att se ut ungefär så här:

10:00-11.30 i Fabian
Ojämlikhetens pris
I tjugo år har nyliberalerna hävdat att klyftorna måste öka - men ojämlikheten har ett högt pris. Stefan Svallfors, sociolog samtalar med Ann-Marie Lindgren, Arbetarrörelsens tankesmedja; Kjell Rautio, välfärdsutredare på TCO och Rolf Andersson, Kommunal.

Arrangör: Arbetarrörelsens tankesmedja och ABF

[10:30] 11.15-12:00 i Per-Albin/Erlander
Att vilja gå vidare - ett samtal om drömmar visioner och politiska projekt i en globaliserad värld
Med Carin Jämtin, oppositionsråd (s); Gustav Fridolin, journalist/författare, Mattias Vepsä, förbundssekreterare SSU och Hans Abrahamsson, Attac under ledning av Daniel Suhonen, ABF Stockholm. Först visas Jonas Simas film om Olof Palme Vilja gå vidare. Jag hoppar dock över filmen som jag äger på DVD.

Arrangör: ABF Stockholm, SSU Stockholm och Ordfront

12:00-13:00 i Per-Albin/Erlander
Norge visar vägen?
Efter den borgerliga valsegern 2001 inleddes en omprövning inom norsk arbetarrörelse. Denna omprövning ledde till bildandet av en allians mellan Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti och Senterpartiet som segrade i valet 2005 och som nu regerar Norge. Möt Asbjørn Wahl, ledare för For velferdsstaten som beskriver den norska utvecklingen.

Arrangörer: ABF Stockholm, Ordfront, Socialistiskt Forum, Nätverket för gemensam välfärd

13:00-14:30 i Branting
Anti Axén Olin: Hur bedriva en radikal oppo(s)itionspolitik i Stockholm?
Det blåa Stockholm var en stor anledning till den borgerliga valsegern i landet. Vad gjordes fel och vad krävs för att göra Stockholm till en röd storstad igen. Hur ska en radikal socialdemokratisk oppositionspolitik se ut? Teres Lindberg, kommunfullmäktigeledamot (s); Nanna Wikholm, landstingsfullmäktigeledamot (s) och Elisabeth Brandt-Ygeman, sekreterare i LO-distriktet.

Arrangörer: Socialdemokratiska föreningen Kata

14:30-16:30 i Restaurang Cirkeln
Snacka om klass!
Susanna Alakoski, författare till "Tala om klass", Stefan Svallfors, sociolog och klassforskare; och Göran Greider, författare till "Arbetarklassens återkomst". Den här diskussionen ska jag leda.

Arrangörer: ABF, LO-distriktet och Ordfront.

17:00-18:30 i Sandler
Kulturpolitiken i högerns rike
Timbrohögern har tagit över kulturpolitiken. Vad innebär det för kulturen? Vi diskuterar vad moderat kulturpolitik innebär för medborgare och kulturarbetare. Mattias Qvarsell (s), kulturnämnden i Nacka och Roger Mogert (s), oppositionsborgarråd i Stockholm.

Arrangör: Kulturarbetarnas socialdemokratiska förening