fredag, oktober 06, 2006

Efter en annan valförlust

"Jag tror inte på ett parti där alla dansar i takt. Jag har med sorg i hjärtat sett hur många i min egen ålder försvunnit bort från politikens centrum, trots att de borde ha funnits där. Det är lätt för ledare och chefer att premiera ja-sägare och stöta ut kritikerna. Hade socialdemokratiska partiet lyssnat bättre på sina egna kärleksfulla kritiker hade vi kanske haft en starkare ställning idag."

Anna Lindh i en valanalys efter valförlusten 1991. Då liksom nu blev resultatet att Carl Bildt sitter i den svenska regeringen.

5 Comments:

At oktober 07, 2006 9:05 fm, Anonymous Anonym said...

Hej!

Jag tror att det ligger mycket i vad skriver, att stöta ut kritiker ur partiet, det är farligt.
Det sägs att Carl Bildt ägnade
sig ganska mycket åt s k "bunker-politik" under sin tid som partiledare och statsminister. Omgav sig med lojala medarbetare, förmodligen ja sägare. Andra personer hamnade i frysboxen.

Jag vill ha en partiledare som
bl a är duktig på att lyssna, samarbeta, skriva, tala, erfarenhet av arbetsledning, erfarenhet av olika uppdrag inom rörelsen m.m

Hälsningar
Rustan Rydman
Maria-Södra stations (s) förening.

 
At oktober 07, 2006 5:19 em, Anonymous Anonym said...

Hej!

Jag läste din blogg lite slarvigt. Är det Anna Lindh Du citerar?

Mvh
Rustan Rydman

 
At oktober 07, 2006 5:23 em, Blogger fredrik said...

Ja det är Anna Lindh som citeras. Om jag kommer ihåg rätt så läste jag citatet i en artikel av Jesper Bengtsson i SSU:s idépolitiska tidskrift Tvärdrag för ett par år sedan.

 
At oktober 08, 2006 11:41 fm, Blogger Johan Sjölander said...

Intressant citat. Och förresten, jag har svarat på din enkät nu. Se
http://johansjolander.blogspot.com/2006/10/jag-en-demokratisk-socialist-med-ett.html

 
At oktober 08, 2006 6:58 em, Blogger Linnea said...

Mycket bra citat. Cyniskt att det är från den person som hade kunnat vara den partiledare som hade gett oss en annan valutgång. Men vi får komma igen. Det behövs nytt ledarskap, och det behövs en lyssnande partiledare som inkluderar och lyfter fram fler än bara några få.
Vi behöver också en partiledare som ger oss trovärdighet i att det faktiskt inte bara är medelålders män som styr politiken. Det behövs en kvinna. Tur att det finns så många bra möjliga kandidater!

 

Skicka en kommentar

<< Home