söndag, augusti 07, 2005

Söndagscitat med anledning av SSU-kongressen

SSU-kongressen gick som sagt bra. Men något som jag tycker är intressant och irriterande är dels att det finns de som tycker att det är konstigt att det finns olika åsikter i SSU (och socialdemokratin) och dels att det finns de som ifrågasätter om SSU-vänstern är socialdemokrater. Den kompromiss man kom överens om innebar naturligtvis att SSU gick till vänster. Men samtidigt är det naturligt att det finns delar av förbundet som står till vänster om de beslut som fattades, precis som det finns delar av förbundet som står till höger om de samma. Och det är inte vänsterflanken som dragits ut sedan nittiotalets början, det var högerflanken som med hjälp av näringslivsorganisationer som Forum för samhällsbyggare antog positioner som tidigare hört hemma långt in i borgerligheten. Men socialdemokratin är en stor kyrka, och så länge det finns lika möjligheter för alla att argumentera för sin position kommer de bästa åsikterna att i slutändan att vinna. Söndagscitatet kommer därför idag från bondesocialisten Fabian Månsson:

”Så försumpat har aldrig vårt parti varit, att det varit enigt; riktig enighet finns bara på idiotanstalterna, på kyrkogårdarna, men en skenbar enighet har man ibland lyckats åstadkomma i tyranniskt styrda samhällen, där alla munnar täppts med smörja eller hot.”

Bloggtips:
Jag vill passa på att tipsa om två bloggar. Dels Petra Ornsteins blogg, och dels en blogg med det oemotståndeliga namnet Erlanderbrigaderna.

3 Comments:

At augusti 08, 2005 2:27 em, Blogger Roger said...

Fabin Månsson.

Honom har jag citerat på SSU-kongress... :-)

 
At augusti 08, 2005 7:26 em, Blogger fredrik said...

Jo, det har ju funnits tillfälle då det här citatet suttit som en smäck i talarstolen. Var det samtidigt som du drev igenom det brillianta beslutet att vänsterns skulle stödja Niklas Nordström som förbundsordförande? ;-)

 
At augusti 11, 2005 4:36 em, Anonymous Anonym said...

Roger var den största supportern att stödja Niklas Nordström som förbundsordförande *asg*

 

Skicka en kommentar

<< Home