måndag, november 12, 2007

Dagens Arena - En ambitiös blogg?

Idag hade Dagens Arena premiär. Enligt egen utsago är det en "oberoende, radikal och progressiv" ledarsida på nätet. Som namnet antyder är det Arenagruppen som ligger bakom satsningen. De borgerliga tidningspolitrukerna och statsradion blir tydligen alldeles till sig. Men hur fräscht är det? Det är knappast en ny idé att använda hemsidor som surrogat för avsaknaden av riktiga tidningar. Mer eller mindre ambitiösa projekt har tidigare varit Socialistiskt Forum och Efter Arbetet. För att inte tala om de krönikor som publicerats med jämna (?) mellanrum på Arenagruppens egen hemsida. Man får väl vara glad för det lilla. Men är det här verkligen allt man orkar med? Skriva texter på nätet. Känns inte mer avancerat än en ambitiös gruppblogg. Var finns användandet av ljud och video? Interaktiviteten, det som ger nätet fördelar framför "traditionella" medier.

Ska man sedan gå in på laguppställningen så kan man glädja sig åt att det är en mix av "stjärnskott" som Katrine Kileos och "gamla draghästar" som Björn Elmbrandt. Båda är absolut intressanta tyckare till vänster. Men är det inte lite väl mycket (s)-märkning (parat med lite kulturradikalism a'la Arena). Det hade varit spännande om syndikalistiska akademiker som Mattias Gardell eller vänsterpartister som America Vera-Zavala hade fått vara med på ett hörn. Men det kanske kommer?

Jag har tidigare skrivit om vänstersändningar på nätet här.

1 Comments:

At november 12, 2007 10:25 em, Blogger Fredrich Legnemark said...

Håller med dig, särskilt beträffande Gardell, jag tycker rent generellt att det skulle behövas en tankesmedja/site som resonerar i gränslandet mellan den vanliga arbetarrörelsen och den rödsvarta.

Ett område där din "namne" skrivit en del ;Industriell demokrati

 

Skicka en kommentar

<< Home