torsdag, juni 22, 2006

Det är dags för vänstersändningar på internet

Lite mer funderingar kring hur man använder internet i politiken. Nu under VM tittar/lyssnar jag på Fan-TV:s talkshow "VM-Studio" som sänder ungefär 30-45 minuter varje vardag. Under den allsvenska säsongen gör jag detsamma med deras talkshow "08 Fotboll" som sänds en gång i veckan. Jag skulle gärna vilja se något liknande med vänsterpolitik. Inte partipolitiskt bundet, utan med ett bredare vänsterperspektiv. Här borde det finnas ett billigt och effektivt sätt att nå ut på. En fast panel som diskuterar både aktuella och eviga frågor tillsammans med en gäst med särskild koll något aktuellt. En krönikör i veckan. Intervjuer med intressanta utländska personer. Vem kan finansiera och organisera en sådan satsning? Det kan inte kosta så mycket? Det kan inte vara så svårt?

Här är ett sätt att använda nätet för rörliga politiska bilder. Oberoende Bernie Sanders som med största sannolikhet kommer att bli den första (?) socialisten i amerikanska senaten i höst. Med på scenen finns också framtida (?) amerikanska presidenten Barack Obama (demokratisk senator från Illinois).

Dessutom kan ni gärna lyssna på det här talet av den amerikanska socialdemokratiska legenden Michael Harrington från 1971: "Michael Harrington on Socialism".

3 Comments:

At juni 27, 2006 3:31 em, Anonymous Anonym said...

I senaten tror jag inte det har suttit någon som företrätt ett renodlat socialistiskt parti. På 20- och 30-talet valde Minnesota sammanlagt fyra senatorer från Minnesota Farmer-Labor Party, men jag är osäker på om partiet bör kallas socialistiskt. Någon sida på nätet kallar dess program "semi-Socialist".

/Alexander

 
At juni 27, 2006 3:43 em, Blogger fredrik said...

Det är inte omöjligt. Michigan har ju även på senare tid skickat progressiva personer till senaten, tex den bortgångne demokraten Paul Wellstone (det demokratiska delstatspartiet heter sedan en sammanslagning 1944 Minnesota Democratic-Farmer-Labor Party). Men enligt Wikipedia finns det inget som tyder på att de fyra senatorerna beskrev sig som socialister.

 
At juni 27, 2006 3:51 em, Blogger fredrik said...

Däremot verkar Floyd B. Olson som var guvenör i Michigan på 30-talet ha varit "semi-socialist" enligt Wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Floyd_B._Olson

 

Skicka en kommentar

<< Home