måndag, september 18, 2006

Sörj inte, organisera er

Efter det demokratiska nederlaget i presidentvalet 2004 publicerades denna ledare i Socialistiskt Forum. Här är ett litet utdrag:

"Stig Dagerman skrev att 'i tider som saknar hopp finns inte något värre fängelse än framtiden' ... Den svenskättade fackföreningsorganisatören och kompositören Joe Hill lär ha avslutat sitt avskedsbrev innan han avrättades med orden 'Sörj inte, organisera er'. Nästan nittio år senare har hans ord fortfarande bärkraft. Det är bara genom organisering och samordning progressiva krafter kan undvika att framtiden blir ett fängelse."

3 Comments:

At september 18, 2006 5:59 em, Blogger Redaktionen said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At september 18, 2006 6:00 em, Blogger Redaktionen said...

Jag ser med spänning fram emot vad som kommer att hända inom socialdemokratin. Det behövs både radikalisering och förnyelse.

 
At januari 20, 2010 11:31 em, Anonymous Anonym said...

alltså, både joe hill och stig dagerman var syndikalister... sossarna har väl aldrig varit för facklig kamp, de har varit för att kontrollera arbetare och deras kamp och försökt surfa på vågen... "vi är det seriösa alternativet" banna nuet o sen privatisera historien i efterhand. Joe hill, ådalen 31 och gruvstrejken - kommunister, syndikalister - sossar var emot... men idag skall det firas. sossarna är klassförädare!

 

Skicka en kommentar

<< Home