söndag, augusti 13, 2006

Frågetecken kring Stålmannen

För en dryg vecka sedan så såg jag nya Stålmannenfilmen - Superman Returns. I största allmänhet kan man säga att filmen sög ganska hårt. Svag story och det mesta handlade om att visa flygskevenser med Stålis (fast det var ganska coolt när han stopade en pistolkula med hornhinnan). Istället satt jag och funderade på en del saker:
  • Varför känner ingen igen honom när han har sina Clark Kent-glasögon på sig. Stålmannen måste ju vara världens mest kända man?
  • Varför har han kalsongerna utanpå trikåerna?
  • Vad gör han med Clark Kent-kläderna när han strippar ner till Stålmannendressen?
  • Var har han manteln när han är Clark Kent?
  • Var har han sina röda stövlar när han är Clark Kent?
  • Och framförallt, hur gör han sig när han klipper (och rakar) sig? Stålmannen tål ju allt och flyger genom eld utan att något händer med håret. Använder han en sax av kryptonit?

5 Comments:

At augusti 13, 2006 6:15 em, Blogger Jonas Morian said...

*suck*

Okunniga ungdomar...

- Människor känner inte igen Clark Kent som Stålmannen därför att Kent beter sig taffligt och töntigt - ingen föreställer sig ens att Stålmannen öht har en hemlig identitet.

- Det där med kalsongerna utanpå trikåerna är ett klassiskt missförstånd. I själva verket är trikåerna designade på det där sättet.

- Eftersom Stålmannen är supersnabb så kan han gömma Clark Kent-kläderna på en säker plats när han svidar om till Stålmannendressen, och hämtar upp kläderna när han varit Stålmannen färdigt för dagen.

- Manteln viks fiffigt ihop och döljs under Clark Kents kostym.

- Det där med de röda stövlarna är onekligen ett mysterium...

- Stålmannen klipper och rakar sig genom att använda sin värmesyn reflekterad via en spegel och bränner av håret. Det är en knepig teknik som tog honom låmg tid att bemästra.

 
At augusti 13, 2006 6:19 em, Blogger fredrik said...

Fast verkar inte manteln vara lite för tjock för att kunna dölja under en skjorta? Och i filmen ser man ju hur Stålis flyger upp och sliter av sig i CK-kläderna i en hiss. Dom borde alltså ligga kvar i Daily Planets hiss?

 
At augusti 13, 2006 7:03 em, Blogger Jonas Morian said...

Nu har jag inte sett filmen och har därför svårt att kommentera just scenen du nämner, men gissningsvis viker supersnabbe Stålmannen ihop kläderna i en prydlig liten hög och gömmer dem för att kunna hämta dem senare - det går bara så snabbt att man inte hinner se det. Och är man superhjälte så kan man nog dra in magen lite så att inte den fiffigt ihopvikta manteln syns under kläderna.

 
At augusti 15, 2006 11:43 em, Blogger Johan Sjölander said...

En förklaring till stälmannen/Clark Kent grejen har för övrigt med att stålis använder sig av någon typ av hypnos att göra. Vet inte hur trovärdigt det är, dock.

 
At augusti 16, 2006 11:25 fm, Blogger fredrik said...

Isåfall skulle han ju inte behöva förklä sig överhuvudtaget?

 

Skicka en kommentar

<< Home