fredag, augusti 18, 2006

Imorgon rullar det igång

Imorgon börjar det på allvar. Valrörelsen rullar igång och det kommer att bli fyra hektiska veckor där det gäller att hålla ut ända in i kaklet. Men nu när opinionssiffrorna känns tunga kan det vara skönt att komma ihåg kolumnisten Johan Hakelius ord:

"Det är inte kul att bli överkörd av en ångvält, men det är trots allt en moderatledares huvudsakliga uppgift. Det vore meningslöst att oroa sig. Bättre att lägga sig ned, blunda och tänka på skattesänkningar."

Ångvälten är den socialdemokratiska valrörelseorganisationen. Tänk på det när ni ser opinionssiffror som är insamlade innan valrörelsen drog igång. Jag känner tillförsikt. Idag kom det socialdemokratiska valmanifestet. Ångvälten har startat. Vem vet när det blir något mer skrivet här? Men jag avslutar inlägget med utdrag ur Olof Palmes avslutningstal på partikongressen 1975:

"Vi ses igen, kamrater!

[...]

Vi ses igen i futten på byggarbetsplatserna, under rasten klockan 9:15, någonstans mellan mackan och kortleken, en stunds politik.

[...]

Vi ses igen i valstugan, dessa den svenska sågverksindustruns kuttersmycken, vid bråten av valsedlar och broschyrer, med ivriga människor som frågar och skall få svar.

Vi ses igen i portgången med packen av broschyrer. Du tar uppgång A och jag tar uppgång B. Framför Konsum, i planteringen, på torget, i hörnet mot Storgatan, vid fabriksgrinden klockan 7 en kulen morgon, i Stockholms city på tunnelbanestationen med glesa turer och 70-kort.

[...]

Vi ses igen, kamrater, någonstans i skärningspunkten mellan drömmen och slitet, i människornas möte till prövande samtal och gemenskap. Vi ses igen, kamrater."

1 Comments:

At augusti 20, 2006 12:56 em, Blogger Claes Nordmark said...

Yes, äntligen valrörelse!

 

Skicka en kommentar

<< Home