måndag, augusti 08, 2005

Artiklar om att ett annat USA är möjligt

I slutet av juni skrev jag ett inlägg om socialisten Bernie Sanders' kandidatur till den amerikanska senaten. I det nya numret av The Nation (USA:s största politiska tidskrift) finns en intressant artikel om Bernie - en politiker som dels kallar sig socialist och fokuserar på ekonomiska omfördelningsfrågor, och dels lockar Republikanska väljare. Jag vill åka och hjälpa till i Bernies kampanj hösten 2006!

Dessutom finns det en intressant artikel om Demokraten Paul Hackett i The American Prospect. Hackett lyckades nästan vinna (48%) ett nyval till det amerikanska representanthuset i en valkrets i Ohio där Bush fick 64% 2004. Och han gick till val på bland annat motstånd mot kriget, med en (amerikansk) vänsterposition i ekonomiska frågor och för homosexuellas rättigheter.

Sanders och Hackett är exempel på amerikanska politiker som kan förändra det politiska landskapet. Som inte är rädda för att säga vad de tycker - och som får respekt från väljarna för det.

1 Comments:

At november 24, 2005 10:40 em, Anonymous Anonym said...

Mycket bra. Vi har mycket att lära av Paul Hacketts kampanj. Det är oroväckande att Moderaterna tar efter Republikanernas kampanjstrategi. Karl Rove som är kampanjstrategen besökte Fria Moderata Studentförbundet 1985 för att försöka lära våra neo-konservativa hur man bedriver den här negativa "slash and burn" strategin som bygger på rena lögner och "whispering campaigns" för att misskreditera den politiska motståndaren.

Nu har moderatledaren/ledarna växt upp från FMS och blivit en stor pojk men Karl Roves ideer följer med Anders Borg (Moderaternas Karl Rove wannabe och Fredrik Reinfeldt. Senaste kampanjen "Moderaterna-arbetarnas parti" är en typisk Karl Rove inspiration. En ren lögn.

Här fyller bloggarna en fantastisk roll. Snabbt och enkelt kan man avslöja lögnerna.

Moderaterna kommer aldrig någonsin bli arbetarnas parti. Låginkomsttagare har ingen som helst nytta av att moderaterna kommer till makten med sin sk frihet och sin attityd till moral och värderingar. Alla Skandialiknande affärer som bygger på ren och skär egoism och omoraliska värderingar gör att moderaterna bli tvugna till att ta till de amerikanska republikanernas sätt att kampanja. Men i USA får dessa personerna lida av sina lögner. Dom blir nu åtalade en åt gången. Kanske är det detta som väntar även i Sverige, en Anders Borg som får skaka galler. Man kan bara hoppas.

/Markus Fors

 

Skicka en kommentar

<< Home