tisdag, mars 28, 2006

Kommenterar Aftonblaskan

Efter en sen lunch i sällskap med en Aftonblaska har jag lite kommentarer. Ingenting om Danielsson eller Myrdal dock. Det får andra sköta. Istället gäller det följande:

Stockholmare är en hög reaktionära antimodernister när det kommer till arkitektur. Den orangea "containern" är vacker. Hötorgsskraporna är vackra. Skatteskrapan är vacker. Åhlénshuset är vackert. Kulturhuset är vackert. Och detsamma gäller säkert många av de andra husen på listan. Hus kan vara vackra även om de är byggda efter andra världskriget. Men det handlar väl om innerstadsbornas skitnödiga omsorg om sin skanseninnerstad. Som vanligt.

Den här tjejen verkar leva ett sällsynt trist liv. Tur att man inte är "a perfect ten"!

I Sportbladet är "modeexperten" Sofi Fahrmans betygsättning på årets allsvenska matchtröjor helt uppåt väggarna. Den rätta topplistan (med Sofis plus inom parantes) är: 1. Hammarby (4+) 2. Djurgården (4+) 3. Malmö (3+) 4. AIK (5+). AIK, Djurgården och IFK Göteborg (2+) har alla en adidaströja med någon konstig söm som ska definiera bröstkorgen (syns bäst på AIK:s tröja). Ser väldigt märkligt ut. Djurgårdens tröja är dock betydligt snyggare än vad den varit tidigare då den hade "fäjdade" ränder. Nu är det tydliga svarta linjer som går upp i ett svart axelparti. Men å andra sidan har de ju inte hunnit trycka dit någon "kaffeknapp" än. Betyget kan alltså sjunka betydligt. Malmös är klassiskt duvblå. Enkel, snygg och lite tråkig. AIK har också förbättrats betydligt. Men det är ändå... AIK. Det är lite som att säga att man tycker att orcherna har snygga rustningar. Det är svart i alla ordets betydelser. Bajens tröja är såklart vackrast. Grönt med två breda vita ränder som tillsammans med "reklamfältet" bildar ett H. Det är tajt. Det är snyggt.Det är Kappa.

I Sportbladets specialbilaga för Allsvenskan kan man på sidan 70 läsa en intervju med Kalmars Lasse Johansson. Det hör inte till vanligheterna att jag säger något snällt om Kalmar FF. De spelar en fotboll som får mig att vilja begära pengarna tillbaka. Men i det här fallet lyfter jag på hatten. Lasse kandiderar för socialdemokraterna till kommunfullmäktige i Kalmar. Schysst att fixa en helsida valreklam alldeles gratis. Lycka till Lasse. Sug åt dig. Det är enda gången jag skriver det till dig.

På sidorna 34-35 intervjuas dessutom Djurgårdens tränare Kjell Jonevret under rubriken "Smokinglirarna - 'Framgång är en färskvara'". Undrar vad dom här tycker om det?