torsdag, mars 30, 2006

Fem dagar kvar

Många har konstaterat att Bajen har en bra, men tunn trupp inför årets Allsvenska. Nu senast Fotboll Direkt. Här kommer fyra önskespelare. En i varje lagdel. Vi börjar bakifrån:
  • Målvakt: Erland Hellström hade inte en så framgångsrik period i Bajen, men har vuxit till sig i Assyriska. Dessutom är det på grund av ett konstigt kontrakt bara Bajen som i realiteten kan köpa honom. Och så är han ju Ronnies son. Ante Covic kommer nog att röra på sig snart. Särskilt om han får chansen att stå för Australien i VM. Bajen borde därför se till att casha in så mycket som möjligt, så snart som möjligt.
  • Back: I en tid då hemvändarna regnar över Allsvenskan skulle det inte vara så dumt om Olof Mellberg kunde få för sig att flytta till Söder. Annars skulle jag inte ha något emot att Salle kommer hem. Det har ju gått sådär i proffskarriären. En grym mittback kommer hursomhelst att behövas för att ersätta Max som nog försvinner utomlands i sommar.
  • Mittfält: Anders Linderoth lyckas under sitt sista år som tränare i Bajen fixa att sonen Tobias Linderoth flyttar från FC Köpenhamn till Söderstadion. Antingen redan i sommar så att de får chansen att vara en del av samma lag. Eller som en avskedspresent (tillsammans SM-guldet!) i höst.
  • Anfall: Superhemvändaren Henke Larsson får gärna komma på att Helsingborg är lite litet för någon som bott så många år i Glasgow och Barcelona. Fast det lär ju inte hända. (Jag tror dessutom att Barca lägger fram ett väldigt lukrativt hyrkontrakt som Helsingborg inte kommer att ha råd att säga nej till!) Zlatan lär väl inte dyka upp heller. Men vi behöver någon som är stor och stark och gör många mål. Typ en Bajenveteran som Hasse Berggren. Det lär ju inte hända. Men man kan ju hoppas.

Sen skulle jag gärna se att man kontrakterar lite erfarna (minst 25 år gamla, minst 5 år på elitfotbollsnivå) breddspelare av god superettaklass åtminstone. Att ha när andra går sönder. Det är lite tunt och oerfaret bakom startelvan.

Men det här låter inte så bra. Read my lips: En arena för 25 000 åskådare i Globenområdet. JA! Multikultiarena för 50 000 åskådare i Globenområdet. NEJ!