onsdag, juni 22, 2005

Bloggtips och önskningar

Jag skulle vilja börja med att tipsa om en väldigt bra vänsterblogg som också precis har vaknat upp efter att ha sovit ett tag (även om den vaknade betydligt snabbare än den här bloggen), nämligen hoverbike. Det är Daraka Larimore-Halls blogg. Daraka är amerikansk socialdemokrat med bakgrund och aktivism i såväl SSU:s systerorganisationer i USA och Norge (och i den socialistiska ungdomsinternationalens styrelse) som i det Demokratiska partiet. En utmärkt sida att börja på om man vill veta mer om det andra USA.

Sedan skulle jag vilja göra en önskelista med folk jag tycker borde börja blogga:

Bengt Göransson, folkbildare, rörelsemänniska och föredetta statsråd som ofta har kloka synpunkter att dela med sig av. Och dessutom gärna gör det. Den skulle också gärna få hålla till på ABF Stockholms hemsida så man höll koll på aktuella seminarium samtidigt som man kollade bloggen.

Mattias Gardell, religionshistoriker som forskat om rasistisk religion i USA (både svart och vit), globalisering och radikaliseringen av islam. Tror att han befinner sig i Egypten nu dessutom. Vilket skulle kunna borga för ett lite annorlunda perspektiv på saker och ting.

America Vera-Zavala från Attac och Vänsterpartiet har till och med en hemsida. Varför inte starta en blogg där. Särskilt intressant nu när hon befinner sig i min gamla hemstad Toronto (och möjligen mitt gamla universitet - York University?). York är dessutom intressant för alla som vill plugga och vara radikala samtidigt. Framförallt statsvetenskapliga institutionen har fantastiska kurser.

Luciano Astudillo, socialdemokratisk riksdagsman från Malmö. Är (relativt) ung, radikal och ofta i Latinamerika. Och om han börjar blogga så kanske han samtidigt kan komma igång och skriva något till Socialistiskt Forum också.

Anders E Borg, New Moderates chefsideolog och strateg. Då kanske man skulle kunna få reda på om moderaternas prat om det nya arbetarpartiet bara är en översättningsmiss när de snodde New Labours spinn-kit.

Birgitta Dahl och Enn Kokk, par där den ena bland annat varit statsråd och den andre har varit mångårig partiprogramsekreterare. Båda med nödvändiga åsikter och insikter om socialdemokratin. En gemensam blogg skulle med största säkerhet vara läsvärd. Dessutom är de liksom undertecknad gamla laboremiter.

Stefan Carlén, ekonomisk historiker, förbundsekonom på Handelsanställdas förbund och ordförande i Ordfront. Stefan är precis den typ av stridbar, smådryg och kunnig röst man vill höra när man får veta att riksbanken sänkt räntan. Är det bra eller dåligt för ekonomin, Stefan?

(Jag vet att det blev lite sned könsfördelning. Återkommer med fler jag vill se i den så kallade bloggosfären.)

Och så vill jag passa på att tacka Magnus och Roger för att de nämnt att min blogg kommit igång.

2 Comments:

At juni 22, 2005 9:01 em, Blogger Magnus said...

Inte nog med det. Jag har inte bara nämnt dig, jag har lagt in dig i min bloggrulle minsann.

 
At juni 22, 2005 9:28 em, Blogger fredrik said...

När jag kommit på hur man lägger upp en länksamling så lägger jag in dig där.

 

Skicka en kommentar

<< Home